Krijg inzicht in jouw kansen op de arbeidsmarkt

Wist je dat je als werkende of werkzoekende vanaf 1 december 2020 weer een kosteloos ontwikkeltraject kunt volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur? Marianne Kremer ís zo’n gekwalificeerd loopbaancoach en zij kan je helpen je te (her)oriënteren op je actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Nieuwe kansen voor iedereen

Om de werkgelegenheid in de coronacrisis zoveel mogelijk op peil te houden, heeft de rijksoverheid de NOW-regeling gelanceerd: ‘Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid’. Dit is er enerzijds op gericht om zoveel mogelijk banen te behouden en anderzijds om mensen zich te laten aanpassen aan de nieuwe economische realiteit. Iedereen, werkenden én werkzoekenden in de leeftijd van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd, krijgt de mogelijkheid aangeboden om voor behoud van werk een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen.

Drie gratis sessies

Dat ontwikkeladvies is een onderdeel van het crisisprogramma ‘NL Leert Door’. Als gekwalificeerd loopbaanadviseur kun je bij mij een afspraak maken voor drie sessies. De administratieve en financiële afwikkeling met de overheid wordt verder door mij geregeld. Omdat de overheid het ontwikkeladvies subsidieert, kost het jou dus helemaal niets!

Persoonlijk ontwikkelplan

Aan de hand van de door jou ingevulde arbeidsmarktscan en mijn gesprekken met jou maak ik een persoonlijk ontwikkelplan.
Het persoonlijk ontwikkelplan bevat concrete actiepunten. We kunnen het bijvoorbeeld hebben over:
– jouw loopbaan tot nu toe en hoe je verder wilt en kunt.
– inzicht in je talenten en ambities en jouw kwaliteiten.
– wat voor passende scholing, opleiding of training je kunt doen.
– welke beroepen nu kansrijk zijn, zowel in loondienst als zzp’er, aan de hand van de arbeidsmarktscan.
– het optimaliseren van je cv, LinkedInprofiel en je sollicitatie-/motivatiebrief.
– hoe je kunt omgaan met stress en onzekerheid over werk.

Inzicht en vertrouwen

Een ontwikkeladvies levert je dus tips en vertrouwen op om nieuwe stappen te zetten. Je krijgt meer inzicht in je talenten en ambities, in wat jij belangrijk vindt in je werk en inzicht in jouw kansen op de huidige, onzekere arbeidsmarkt. Daarnaast krijg je een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan, handvatten en tips om nieuwe stappen te zetten. Zoals een deelnemer vorig jaar zei: ‘Ik heb een bredere kijk gekregen op de mogelijkheden binnen mijn werk en de kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast heb ik mijn cv goed op orde gekregen.’

Voorinschrijving

In augustus was er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het ontwikkeladvies. Deze regeling zat binnen 4 weken al helemaal vol. Marianne heeft toen een aantal mensen moeten teleurstellen. Ze verwacht dat het dit keer ook weer snel zal gaan. Meld je dus snel bij haar aan zodat ze je in december direct in kan schrijven.

Ook kun je hier nog meer lezen over het ontwikkeladvies

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.
Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Gerelateerde blogs

Haar meisjesdroom kwam eindelijk uit

Haar meisjesdroom kwam eindelijk uit

Toen Jannie* aan het begin van de jaren 80 haar havo-diploma had behaald, stond ze in dubio: ging ze verder studeren of zocht ze een baan? Juf worden, waar ze als klein meisje al van droomde, leek ineens niet zo’n goede keus meer. Er was op dat moment een groot...

Lees meer