Ontwikkeladvies 45+

Ontwikkel- advies 45+

Ontwikkeladvies 45+

Update 4-11-2019: Het aantal registraties voor onderstaande regeling heeft de limiet van 25.000 bereikt. Het is op dit moment niet meer mogelijk om bij mij nieuwe trajecten op te starten. Mocht er nog meer budget beschikbaar komen, nu of in 2020 dan zal ik dat via de social media en de website bekend maken. 

Zet die volgende stap in je loopbaan
Ben jij 45 jaar of ouder? En wil je een volgende stap zetten in je loopbaan? Bijvoorbeeld omdat je spanningen ervaart in je werk of niet op de juiste plek zit. Misschien word je onvoldoende uitgedaagd of wil je simpelweg eens wat anders? Ontvang dan gratis loopbaanadvies.

De overheid beseft hoe belangrijk dit is. Daarom geeft het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid (SZW) subsidie op een ontwikkeladvies voor 45-plussers. Om mensen te stimuleren om na te denken over hun loopbaan.

Om plezier in je werk te houden, kijk je vooruit. Zo blijf je tot aan je pensioen een gelukkige en gezonde werknemer of zzp’er.

Als 45-plusser is het goed om soms stil te staan en na te denken over welke kant je op wilt. Want hoewel je al flink wat werkervaring hebt, liggen er ook nog veel jaren voor je. Hoe ga je die invullen?

Het Ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en je toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Hoe werkt het?
Het traject bestaat uit 2 of 3 gesprekken met een loopbaancoach. Omdat de overheid het ontwikkeladvies subsidieert, kost het jou niets. Ik regel alles rondom je subsidieaanvraag. Zo heb je er zelf geen werk aan.

Voor wie?
Werknemers en zelfstandige zonder personeel (zzp’ers) die 45 jaar of ouder zijn en gemiddeld minimaal 12 uur per week werken. Maar ben je werkloos, kun je door ziekte langdurig niet werken of kun je een ontslag- of reorganisatieregeling krijgen? Dan kom je niet in aanmerking.

Je kunt op eigen initiatief gebruik maken van deze regeling, zelfs zonder dat je leidinggevende of organisatie hiervan op de hoogte is.

Resultaat
Wat levert het Ontwikkeladvies 45+ op? Dat is afhankelijk van je situatie. Je kunt daarbij denken aan:

  • Inzicht in je talenten en ambities
  • Inzicht in jouw kracht, in jouw kwaliteiten
  • Inzicht in wat jij belangrijk vindt in je werk
  • Weten wát je energie kost en wát je energie geeft
  • Een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan
  • Tips en vertrouwen om nieuwe stappen te zetten
  • Dit alles wordt samengevat in een ontwikkelplan met een aantal concrete actiepunten waar jij verder mee aan de slag kan

Voorbeelden van concrete actiepunten:
– meer inzicht in eigen mogelijkheden
– afweging om op zoek te gaan naar een andere functie of baan
– als zzp’er op zoek gaan naar een baan in loondienst, of andersom
– aanvullend loopbaantraject voor diepgaande loopbaanoriëntatie
– gesprek met de werkgever of leidinggevende
– opleiding of cursus
– minder werken

Het Ontwikkeladvies 45+ laat zien hoe jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.

Brochure
Bekijk hier de Folder Werkenden Ontwikkeladvies óf maak direct een afspraak voor telefonische kennismaking. Bel, mail of app gerust.