Ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies

Zonder kosten praktisch ontwikkeladvies

Update 26 september 2020: De subsidieregeling ontwikkeladvies NL leert door, die op 1 augustus open ging is op 2 september gesloten omdat er grote interesse is en het plafond is bereikt. Er wordt nu over gesproken dat de regeling op 1 december 2020 opnieuw open gaat. De motie hierover moet echter nog aangenomen worden. Wil je dan meedoen? Meld je dan nu alvast aan, zodat ik contact met je kan zoeken wanneer er meer bekend is.

Een ontwikkeladvies bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur hoeft je echt geen geld te kosten. Vanaf augustus 2020 -en waarschijnlijk december 2020 opnieuw- start voor werkenden en werkzoekenden namelijk NL Leert Door. Ik – Marianne Kremer – ben zo’n gekwalificeerde loopbaanadviseur.

Dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk is altijd al belangrijk. Maar in deze coronacrisis geldt dat zeker. Veel mensen moeten nu, of in de komende maanden, ander werk zoeken. Wie zich daar nu al op voorbereidt, maakt sneller een overstap als dat nodig is. Ook mensen die niet verwachten dat ze ander werk moeten zoeken, komen in aanmerking voor deze landelijke regeling.

Het doel van NL Leert Door: de gevolgen van de coronacrisis verzachten door mensen te ondersteunen bij hun (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt.

NL Leert Door bestaat uit online scholing en totaal 20.000 ontwikkeladviezen. De gesprekken moeten uiterlijk begin 2021 zijn afgerond. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking. Het maakt niet uit of je op dit moment werknemer, werkloos, ZZP’er of zelfstandig ondernemer bent.

Arbeidsmarktscan
Een arbeidsmarktscan is onderdeel van het ontwikkeladvies. Je krijgt inzicht in je arbeidsmarktkansen, in je kennis, ervaring en ontwikkelwensen. Je ontvangt een helder rapport met persoonlijke tips.

Hoe werkt het?
Het traject bestaat uit drie gratis gesprekken met mij. Tijdens deze gesprekken bespreken we de door jou ingevulde arbeidsmarktscan. We maken een praktisch en persoonlijk ontwikkelplan, waar je direct mee aan de slag kunt. Tussentijds krijg je bij jou passende huiswerkopdrachten.

Je hebt geen omkijken naar de administratieve en financiële afwikkeling met de overheid. Die regel ik. Omdat de overheid het ontwikkeladvies subsidieert, kost het jou niets.

Het ontwikkeladvies is geen compleet loopbaantraject, maar we hebben het tijdens de drie sessies van totaal 4 tot 4.5 uur wel uitgebreid over bijvoorbeeld:

  • Jouw loopbaan tot nu toe en hoe je verder wilt en kunt
  • Inzicht in je talenten en ambities en jouw kwaliteiten
  • Welke passende scholing, opleiding of training je kunt doen
  • Welke beroepen nu kansrijk zijn, zowel in loondienst als als zzp’er
  • Het optimaliseren van je cv, LinkedIn-profiel en je sollicitatie-/motivatiebrief
  • Hoe je kunt omgaan met stress en onzekerheid over werk

Resultaat
Wat het Ontwikkeladvies oplevert, is voor iedereen anders. Globaal: je krijgt inzicht in je talenten en ambities, in wat jij belangrijk vindt in je werk. Daarnaast krijg je inzicht in jouw kansen op de huidige, onzekere arbeidsmarkt. Verder krijg je een op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan, praktische handvatten en tips en het vertrouwen om nieuwe stappen te zetten.

Wil jij ook graag een deskundig ontwikkeladvies?
Neem dan contact op! Bel, mail of app me gerust.

Wat klanten zeggen:

Meedoen aan het ontwikkeladvies 45+ is voor mij heel zinvol geweest. Ik kreeg een bredere kijk op de mogelijkheden binnen mijn werk en ik zag mijn kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast bracht ik mijn cv eindelijk eens goed op orde.’ .

Een deelnemer aan het ontwikkeladvies 45+ (2019)

Ik ken Marianne als een zeer professionele en prettige  werkende loopbaancoach. Ze ging vol passie én professionaliteit samen met mij op zoek naar wat ik nodig had, om mij te oriënteren op de volgende passende loopbaanstap. Ik volgde bij haar echt een maatwerktraject”.  

Deelnemer loopbaantraject