Bore-out

Bore-out

Bore-out begeleiding

Een variant van burn-out is bore-out. Dat krijgen mensen die te weinig werk hebben of te weinig uitdaging in hun werk.

Verveel je je zó in je werk dat je er moe en doodongelukkig van wordt en hierdoor (bijna) niets meer gedaan krijgt? Dan heb je misschien een bore-out. Bij een bore-out heb je geen uitdaging en krijg je niet genoeg prikkels om je grenzen te verleggen. Hierdoor valt je ontwikkeling stil en haal je niet langer voldoening en energie uit de dingen die je doet, zowel op het werk als in je vrije tijd. De fysieke verschijnselen van een bore-out zijn dezelfde als die van een burn-out.

WERKWIJZE
Als geschoolde burn- en bore-out coach kies ik voor een praktische en concrete insteek. Stapje voor stapje werken we aan je herstel en leer je hoe jijzelf kunt zorgen voor een goede energiebalans.

Je herstelt pas als je de vicieuze cirkel van ontregeling doorbreekt. Dat betekent dus niet dat je moet wachten tot je niets meer kan doen. Coaching bij een dreigende bore-out kan de negatieve gevolgen drastisch beperken.

Vaak richt preventie zich op het bestrijden van de symptomen van (dreigende) burn- of bore-out, zoals oververmoeidheid, hartkloppingen, angstklachten en hoofdpijn. Dat helpt misschien tijdelijk, maar uiteindelijk zet de bore-out toch door. De onderliggende oorzaken liggen immers veel dieper. Tijdens de coaching werken we daarom op de laag van identiteit en niet (alleen) op de gedragslaag. Zo leer je om niet weer in dezelfde valkuil te stappen.

In de begeleiding draait het dus niet alleen om meer energie krijgen, maar ook om de oorzaak van de bore-out. Doe je dat niet? Dan is de kans op herhaling groot.

Je krijgt ook ondersteuning bij het ombuigen van belemmeringen en het versterken van het persoonlijk leiderschap. Met een duurzaam resultaat tot gevolg.

We kijken niet alleen naar je persoonlijke situatie maar we gaan ook met en op je werk aan de slag. Stel je voor dat je weer aan het werk gaat en er is niets veranderd, hoe zou dat voor je zijn? Wat kun je zelf doen? En wat kan je werkgever voor je doen? Mijn ervaring als loopbaancoach komt daarbij goed van pas.