Loopbaan

Loopbaan

Loopbaancoaching

Een baan waardoor je geïnspireerd wordt zodat je met een goed gevoel naar je werk gaat en ook vol energie weer thuis komt, dat wil toch iedereen? Dat het even niet lukt is niet erg, dat wil niet zeggen dat je er maar aan moet wennen. Soms is het goed om het roer een beetje of zelfs totaal om te gooien. Dat beslis je zelf en je hoeft het zeker niet alleen te doen. 

Iedereen is uniek, dus ook elk traject is uniek. Samen met jou maak ik een stappenplan dat we stapsgewijs uitvoeren. Natuurlijk houd je zelf het heft in handen en is jouw inbreng van immense waarde. Het gaat om jou en jouw loopbaan en daar ligt dan ook de focus op.

Wil je werk dat voldoening geeft?

Je krijgt inzichten, handvatten en adviezen over de inzet van je talenten, vaardigheden en kwaliteiten, over je valkuilen, over je manier van communiceren, over je imago of personal branding. Ik kan je veel bieden en jij kiest waaraan jij in jouw traject aandacht wilt besteden. Zinvolle bezigheden, wat zijn dat voor jou? Wat is jouw toegevoegde waarde? Jouw arbeidsmarktwaarde, kun jij die inschatten? Welke invloed heb je zelf op je loopbaan? Wat doe je concreet aan jouw loopbaanontwikkeling?

Je bent op zoek naar inspiratie, naar een verandering in je werksituatie of naar een andere baan? Of lokt het zelfstandig ondernemerschap? Misschien weet je niet precies wat je wilt. Of je weet het wel en is het nog niet gelukt om je ideeën om te zetten in daadwerkelijk resultaat.

Een professionele (Noloc erkende) Register Loopbaanadviseur is een speciaal opgeleide gesprekspartner die je helpt bij het verhelderen en beantwoorden van deze vragen. Op basis van jouw talenten, kwaliteiten, vaardigheden en wensen ontdek je wat voor jou geschikt en reëel is.

Tijdens het traject krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • We beginnen met hoe jij als mens bent. Dit beantwoordt jouw vraag ‘Wie ben ik?’ en wat motiveert je in je werk en privé?
  • In dit deel van het traject wordt jouw vraag, ‘Wat wil ik?’ Je krijgt meer zicht naar welke taken, functies en organisaties jouw voorkeur uit gaat.
  • Vervolgens wordt de vraag ‘Wat kan ik?’ Dus wat past er bij jouw persoonlijke eigenschappen, jouw werkervaring en opleidingen. Ook maken we een passend CV, een LinkedIn profiel, een functiezoekprofiel en een actieplan.
  • Uiteindelijk ga je naar ‘buiten toe treden’, door te gaan netwerken en te solliciteren. We bespreken dan de motivatiebrieven en het CV passend bij die specifieke vacature of open sollicitatie. En we gaan de netwerk- en sollicitatiegesprekken voorbereiden en eventueel oefenen.

Verder kijken we samen waar jij nog meer aandacht wilt geven. En voegen we nog aanvullende passende opdrachten en oefeningen toe. Naast de live gesprekken werk jij thuis de opdrachten verder uit. Ik werk praktisch, luister graag, ik spiegel je respectvol en uiteraard mag de humor niet ontbreken

Burn-out

Heb je een burn-out of dreigende burn-out en wil je daarmee aan de slag? Of ben je aan de beterende hand van een burn-out en wil je weten wat voor baan of organisatie bij jou past? Ook daarmee kan ik je verder helpen. We beginnen dan – over het algemeen – met een traject waar eerst de nadruk ligt op herstel van je burn-out, vervolgens gaat het over loopbaanontwikkeling.

Vrijblijvend afspreken om jouw situatie eens door te spreken? Bel of mail gerust. 

Wat anderen zeggen

Ik ken Marianne als een zeer daadkrachtige vrouw. Ze ging vol passie én professionaliteit samen met mij op zoek naar wat ik nodig had. Zowel de juiste manier om een toekomstig sollicitatiegesprek aan te pakken, als ook de juiste manier van kleden om mijzelf zo professioneel mogelijk en tevens zo veel mogelijk als mijzelf te presenteren