Marianne Kremer

Marianne Kremer

Even over mezelf…

Marianne Kremer

Zowel in mijn werk als daarbuiten zoek ik altijd nieuwe kansen en die grijp ik met beide handen aan. Niet omdat ik om de haverklap met iets nieuws wil beginnen maar omdat ik verder wil bouwen op wat er al is, daar geloof ik in. Mijn financiële, zakelijke achtergrond – tot 2010 werkte ik als bedrijfsadviseur bij een accountantskantoor – combineer ik met een mensgerichte aanpak. Toen ik in 2008 van start ging als ondernemerscoach en daarvoor diverse opleidingen volgde, was dat een logische stap.

Opleidingen

De vele opleidingen die ik volgde, zijn tekenend voor mijn behoefte aan ontwikkeling. Na mijn studie bedrijfseconomie volgde ik opleidingen over het (fiscale) ondernemerschap.

Nadat ik in 2008 gecertificeerd DISC-gebruiker werd, volgde ik in 2010 een opleiding tot personal coach en behaalde ik het certificaat Imagoconsulent. Ik vulde dit in 2017 aan met de verdiepende, aanvullende post-hbo opleiding loopbaancoaching. Er gaat geen jaar voorbij zonder dat ik een training volg en me verdiep in nieuwe methodieken, zoals recent de verdieping in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Tijdens de coachgesprekken werken we met concrete, praktische en creatieve werkvormen, die op dat moment passend zijn.

Certificering door Noloc-erkenning

Na een uitgebreide toetsing op de kwaliteit van mijn werk ben ik sinds 2018 door Noloc erkend als loopbaanprofessional. Noloc is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals.

In Nederland werken op dit moment circa 15.000 loopbaanadviseurs, waarvan 3.000 zijn erkend door Noloc. Zij volgden een degelijke opleiding en hebben voldoende ervaring en de juiste competenties. Iedereen mag zich loopbaanprofessional noemen, het is geen beschermd beroep. Met een Noloc-erkenning heb je de garantie dat ik mijn vak versta. Ik ben verplicht om mijn kennis op peil te houden: ik volg opleidingen en cursussen, neem deel aan intervisie en supervisie en lees vakliteratuur.

Ook ben ik gecertificeerd trainer voor het Persolog persoonlijkheidsmodel om de DISC te mogen afnemen en bespreken.

Mijn klanten

Als mensen kracht uitstralen en datgene doen waar ze goed in zijn, maakt me dat blij. Jaarlijks begeleid ik tientallen mensen die op zoek zijn naar werk dat (beter) bij hen past, binnen of buiten de huidige organisatie. Dit zijn zowel werknemers en werkgevers als mensen die buiten hun werk om begeleiding zoeken.

Ook begeleid ik mensen met een burn-out of bore-out. We werken aan de oorzaken met de blik op de toekomst. Mede dankzij de professionele opleiding en de certificaties kun je er met een gerust hart van uitgaan dat je te maken hebt met iemand die haar vak serieus neemt en die op de hoogte is van de kennis en ontwikkelingen.

Soms willen mensen met hun houding, communicatie en gedrag hun zichtbaarheid beter inzetten. Dit kan met imago-advies, waar kleur- en kledingadvies onderdeel van is.

Vrije tijd

Naast de activiteiten in mijn eigen bedrijf help ik af en toe mee op ons akkerbouwbedrijf. In de zomer zit ik soms op de trekker, wat ik stiekem erg leuk vind. Het past bij mijn nuchtere, aardse manier van werken. Sinds een paar jaar ben ik helemaal weg van fotograferen en ben ik lid van een fotoclub. Verder lees ik graag of maak ik een leuk bloemstuk.
Ook vervul ik diverse bestuursfuncties. Omdat ik dat leuk vind én omdat ik daarmee mijn kennis over de arbeidsmarkt versterk.

 

‘Wat je vanmorgen leert, kun je vanmiddag toepassen’

Bestuursfuncties:

  • Lid Raad van Commissarissen, Rabobank Groninger Land
  • Ledenraadslid Abiant