Werkwijze

Werkwijze

Samen kijken we hoe je het geleerde in je dagelijks leven kunt toepassen, zowel in je werk als privé. Deze praktische werkwijze houdt ons stevig op de grond.

Gratis kennismakingsgesprek
De kennismaking duurt ongeveer een halfuur. Het gesprek vindt plaats in mijn praktijkruimte of voeren we telefonisch. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

We gaan na of we een klik hebben en of ik je kan begeleiden bij je vraag. Als we beide vragen met ja beantwoorden, spreken we af wat we gaan doen: een afspraak maken voor een eenmalig gesprek/advies of voor een langer coach- of loopbaantraject.

Eerste gesprek
Als we kiezen voor een coach- of loopbaantraject bespreken we eerst je vragen. Ook komt in dit eerste gesprek aan de orde – eventueel met je werkgever erbij – de inhoud en het doel van het traject. Zo leer je jezelf beter kennen.

Daarna
Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling. De werkwijze stemmen we daarom helemaal af op jouw coachvraag. Om het geleerde te kunnen integreren in werk- en privé gebruiken we jouw voorbeelden. De coachgesprekken zijn concreet, praktisch en soms creatief.

Als de werkgever de loopbaanbegeleiding faciliteert vinden er desgewenst gesprekken plaats tussen werkgever/teamleider, werknemer en mij, de loopbaanbegeleider.

De methodieken die ik veel gebruik tijdens de coachgesprekken zijn o.a.:

  • NLP (neuro linguistisch programmeren)
  • Transactionele analyse
  • Biografisch werken
  • Geweldloze communicatie
  • DISC-persoonlijkheidsprofiel
  • Kernkwadranten van Daniel Ofman