Imagocoaching; wat is dat eigenlijk?

Wanneer je door de stad loopt en om je heen kijkt, zie je meteen dat niemand hetzelfde is. Iedereen heeft op zijn eigen manier een bepaalde uitstraling. De één loopt in een nette jas met simpele zwarte jeans, terwijl een ander straalt van kleur. Maar denk jij weleens bewust na over je uitstraling? Of wat je zou willen uitstralen? Ook op zakelijk gebied kun je veel winnen door na te denken over of je imago matcht met wie je bent. Imagocoaching is hiervoor een mooi hulpmiddel.

Wat is imagocoaching?

Als loopbaancoach wil ik met jou ontdekken wat je talenten, kwaliteiten en passies zijn. Het non-verbaal vertalen van jezelf is hierbij ook van belang. Daarvoor bied ik imagocoaching aan, waarbij ik samen met jou aan de slag ga om te kijken naar je gewenste uitstraling. Dit kan zowel op privé als op zakelijk gebied zijn. Ik geef praktisch advies en we doen gerichte oefeningen. Hierbij is het doel om een houding neer te kunnen zetten waar je je goed bij voelt.

Passende kleding

Kleding uitzoeken lijkt heel simpel. Je trekt een trui en broek uit de kast en je bent gekleed voor de dag. Maar ben jij je ervan bewust wat voor beeld je kleding neerzet? Zo is nette en ingetogen kleding passend wanneer je veel zakelijke evenementen hebt. Met allerlei printjes en felle kleuren val je op, maar niet altijd op de manier waarop jij wenst. Wanneer je juist te vaak over het hoofd wordt gezien, kan het fijn zijn iets meer pit aan je kledingstijl toe te voegen. Uiteraard is het uitgangspunt altijd dat jij je goed voelt in de kleding die je draagt, én dat de kleding die je draagt iets toevoegt aan wie jij bent.

Kleurenadvies

Naast het uitzoeken van passende kledingstukken, is kleurenadvies nog een onderdeel van imagocoaching. De juiste kleuren accentueren je sterkste punten. Het laat bijvoorbeeld je ogen spreken of zorgt ervoor dat je jonger oogt. Met de kleurenwaaier bij de hand, gaan we samen op zoek bij welke kleuren jij je goed voelt. Wanneer we je kleurtype hebben bepaald, kun je gericht kleding uitzoeken. Ook is het mogelijk om je kleuradvies te vertalen in je huidige garderobe. Ik zorg er wel altijd voor dat we gericht kijken naar de seizoenen. In de winter draag je namelijk vaak andere kleuren dan in de zomer.

Waar helpt imagocoaching bij?

Wanneer je kleding, kleur en uitstraling in harmonie zijn, draagt dit bij aan je zelfvertrouwen. Je wordt meer bewust van je eigen uitstraling en kracht. En dit is ook te zien aan hoe je je presenteert. Kleuren en kleding mogen dan vanuit de buitenkant te zien zijn, maar het is onlosmakelijk verbonden met hoe je je van binnen voelt. Dit betekent dat je persoonlijkheid, competenties en kwaliteiten in je uitstraling zichtbaar worden. Door bewust een eigen, passende stijl te ontwikkelen, kun jij jouw unieke persoonlijkheid laten spreken.

Goed voor de dag komen

En wanneer jij een helder en compleet beeld van jezelf hebt en dat ook kun weergeven, heeft dit een positief effect op je zakelijke leven. Bij een sollicitatie kom je bijvoorbeeld een stuk zelfverzekerder over. De eerste indruk wordt namelijk al binnen dertig seconden gevormd. Wanneer jouw uitstraling en persoonlijkheid in balans zijn, is de kans groter dat die indruk positief is. Daarnaast kan je zelfverzekerde uitstraling met meer overtuigingskracht gepaard gaan, waardoor je die belangrijke, grote klant eindelijk binnensleept. Of krijg je het gevoel dat je meer zichtbaar bent dan voorheen. Kortom: je zit lekkerder in je vel en dat heeft effect op je omgeving.

Loopbaancoach

Heb je het idee dat je imago niet in balans is? Neem gerust contact met mij op en samen kijken we wat ik voor je kan betekenen. Naast imagocoaching, begeleid ik ook op andere vlakken. Denk aan vragen rondom hoe je meer uitdaging vindt in je huidige baan, ondersteuning bij netwerk- en sollicitatieactitiviteiten en coaching bij diverse klachten. Bijvoorbeeld mensen met stress- en burnoutklachten, hooggevoeligheid, bore-outklachten en meer. Als loopbaancoach sta ik graag voor je klaar.

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten, zoals het optimaliseren van je CV en LinkedIn.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Gerelateerde blogs

Persoonlijke ontwikkeling is een werkwoord

Persoonlijke ontwikkeling is een werkwoord

Hoe houden anderen toch al die ballen in de lucht? Hoe zit het met jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld als je jezelf vergelijkt met anderen? Daalt dat dan naar of onder het nulpunt? Dat is helemaal niet nodig. Gooi al die beperkende belemmeringen uit het verleden overboord en werk aan je persoonlijke ontwikkeling.