Loopbaancoaching: zo werkt het

Soms kom je op een splitsing in je werkzame leven. Past je huidige baan eigenlijk nog wel bij je? Is dit werk écht wat je tot je pensioen wilt doen? Of ga je solliciteren op die functie met meer doorgroeimogelijkheden en een beter salaris? Of misschien wil je gewoon iets heel anders. En zo ja, wat wil je dan eigenlijk gaan doen? Heb je geen idee? Dan is loopbaancoaching beslist iets voor jou.

Hoop op een beter leven

Als je echt overweegt om te gaan solliciteren, is het verstandig om eerst eens bij jezelf te rade te gaan waarom je een andere baan wilt. Een nieuwe baan is hoop op een beter leven. Iets in jou is niet meer tevreden over je huidige werk. Het is verstandig om die onderliggende beweegredenen om een andere baan te zoeken eerst eens goed te onderzoeken: wil je echt carrière maken of speelt er iets in die onderstroom?

Carrière maken

Stel dat je carrière wilt maken. Je hebt ooit gestudeerd en je hebt het geluk gehad dat je een baan vond in je studierichting. Langzamerhand ben je opgeklommen en je acht de tijd rijp voor een volgende stap op de ladder. Dat lijkt logisch, maar toch is het goed om eens heel eerlijk bij jezelf naar binnen te kijken. Maatschappelijk gezien lijkt het logisch om die volgende stap te maken, maar is het ook nog steeds iets wat past bij jouw kwaliteiten en interesses? Word je er nog steeds gelukkig van?

Vluchten

Je kunt ook besluiten om te solliciteren om weg te vluchten van je huidige baan, omdat je het daar helemaal niet meer naar je zin hebt. Bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie of een nieuwe leidinggevende. Ook dan is het verstandig om eens goed te analyseren waar die behoefte naar een nieuwe werkomgeving vandaan komt. Kan het ook liggen aan de manier waarop jij met de situatie omgaat? Het is heel belangrijk om die nuance onder de loep te nemen, want als je die onderliggende onderstroom niet aanpakt, is de kans groot dat je er in een nieuwe baan weer tegenaan loopt.

Traject loopbaancoaching

In een traject loopbaancoaching kan ik je in die zoektocht begeleiden. Ik kan je helpen om alles helder te zien. Hoe je uiteindelijk weer met een goed gevoel naar je werk gaat en ook vol energie weer thuis komt. En wellicht is dat bij je huidige werkgever, grijp je die geweldige carrièrekans of sla je een compleet nieuwe weg in.

Inzicht en advies

Door loopbaancoaching krijg je inzichten, handvatten en adviezen over de inzet van je talenten, vaardigheden en kwaliteiten, maar ook over je manier van communiceren en je valkuilen. Als dat eenmaal duidelijk is, gaan we aan je cv werken. Wat daarbij vooral belangrijk is, is dat je daarin de accenten legt op de punten waarnaar je op zoek bent. Het klinkt misschien raar, maar die worden vaak onderbelicht. Ga op zoek naar een buddy, om jouw kwaliteiten op de juiste manier naar boven te halen. Dat kan iemand uit je omgeving zijn, maar je kunt ook denken aan een loopbaancoach. Met mij als buddy/loopbaancoach worden jouw kwaliteiten op de juiste manier naar voren gehaald in je cv. Dat helpt om die baan te vinden waar jij echt gelukkig van wordt.

Neem die stap

Wil jij ook een andere baan en overweeg je een traject loopbaancoaching? Neem dan vandaag nog contact met me op. Gun jezelf om een weloverwogen stap te maken waar je energie van krijgt.

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten, zoals het optimaliseren van je CV en LinkedIn.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Gerelateerde blogs