Marianne Kremer, Coach bestaat 10 jaar

Het is deze maand (11 april 2021) al weer tien jaar geleden dat Marianne Kremer de stap zetten en haar coachpraktijk oprichtte. In haar praktijk vraag ik haar hoe zij van een baan als bedrijfsadviseur bij een accountantskantoor is gekomen tot de huidige coachpraktijk.

“Het kriebelde altijd om zelf te bepalen wat ik neerzet en welke richting ik op ga. Ik wilde op mijn manier contact met klanten te hebben. Het was voor mij een logische stap. Ik had altijd wel de wens om coach te worden. De vraag voor mij was: hoe krijg ik mijn praktijk van de grond en onderscheid ik mij van de anderen.”

En dat onderscheiden van anderen, dat is haar goed gelukt. Na een training kleur- en kledingadvies, deed Marianne precies dat. Ze zette haar eigen coachpraktijk op en ging aan de slag.

“Bij het accountantskantoor coachte ik ook. De stap naar een combinatie met persoonlijk coach was snel gezet. En in mijn praktijk krijg ik veel mensen met arbeidsgerelateerde vragen. Daarom ben ik een opleiding gaan doen voor loopbaancoach.”

Marianne merkte dat zij ook veel mensen kreeg met burn out en bore out klachten. “Veel klanten weten me ook juist daarvoor te vinden. Mensen die niet lekker in hun vel zitten en in de gesprekken er al snel achter komen dat dit grotendeels wordt veroorzaakt door onvrede in het werk, door onderprikkeling en verveling. Ze komen dan bij mij als loopbaancoach en ontdekken dat ik ook coach op de persoonlijke ontwikkeling. Mijn website is heel belangrijk. Ook daar laat ik zien dat ik meer te bieden heb dan alleen de oriëntatie op een andere baan.”

Een logische volgende stap was de Noloc-certificering tot geregistreerd loopbaanprofessional. “Het blijft ook bij mij kriebelen om mijzelf verder te ontwikkelen. Zo heb ik vorig jaar een training gevolgd over omgaan met rouw en verlies en heb ik mij onlangs aangemeld voor een opleiding tot begeleider van intervisiegroepen. Intervisie is ook werkgerelateerd dus de focus blijft op de loopbaan en de persoonlijke ontwikkeling; mijn eigen ontwikkeling en vooral die van de mensen die bij mij in de praktijk komen. Ik word er blij van als ik merk dat een klant weer beter in zijn vel zit door met het plezier naar werk te gaan. Ook ben ik trots als een cliënt een nieuwe baan heeft gevonden of anders aankijkt tegen zijn of haar huidige baan.

Samen met haar cliënten kijkt Marianne welke dingen zij uit het oog verloren zijn, de dingen die ze eerder juist leuk vonden, waar ze vroeger energie van kregen of blij van werden.
“De cliënt heeft het antwoord al in zich, maar kan er alleen even niet goed bij. De gesprekken halen het antwoord weer naar boven. Met dit antwoord helder voor ogen is er dan regelmatig aanleiding tot een carrièreswitch, het oppakken van een oude hobby of het volgen van een opleiding. Uiteindelijk doet de cliënt dus het zelf. Ik kan dan helpen bij het schrijven van een sollicitatiebrief, het maken van een goed CV en bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.”

Dus op naar de volgende 10 jaar? “Inderdaad, ik blijf dit werk en het persoonlijke contact met cliënten met veel plezier en energie doen.”

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten, zoals het optimaliseren van je CV en LinkedIn.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Gerelateerde blogs