Sophie is blij met haar nieuwe carrière

Sophie (43) zat al jaren in de verpleging. Na haar basisopleiding had ze zich verder gespecialiseerd en sindsdien werkte ze vol passie en inzet op de intensive care. Maar door corona was de drive voor haar vak weggezakt. Vooral die heftige eerste maanden voelden als tropenjaren. Ze hadden haar lamgeslagen. Het leek wel alsof er een knop was omgezet en ze totaal geen voldoening meer haalde uit de verpleging en verzorging van ernstig zieke patiënten. Nee, Sophie wist het zeker: het werd tijd voor een nieuwe carrière.

Traject loopbaancoaching

Maar hoe die nieuwe carrière eruit moest gaan zien, wist ze nog niet. Ze had echt geen idee. Daarom wendde ze zich tot mij voor een traject loopbaancoaching. Zelf zat ze nog heel erg aan een andere baan in het ziekenhuis te denken. Er waren verschillende vervolgstudies die ze nog kon doen. Voor een andere specialisatie. Voor een hogere functie. Voor meer salaris. Maar was dat écht wat ze wilde of deed ze er beter aan om iets totaal anders te zoeken?

Register Loopbaanadviseur

Als professionele (Noloc erkende) Register Loopbaanadviseur heb ik al heel veel mensen mogen helpen op hun zoektocht naar een nieuwe carrière. Ook bij Sophie begon ik met haar te bevragen wie zij nou eigenlijk was en wat haar in haar werk en privé motiveerde. Door dat duidelijk te krijgen, kregen we ook inzicht in de taken, functies en organisaties waarnaar haar voorkeur uitging. Sophie is echt een mensenmens. Ze houdt van hard en efficiënt werken met oog voor de mensen om haar heen. Ik proefde bij haar nog steeds een grote voorliefde voor de zorg, maar dan toch op een andere manier. Met een andere inhoud.

Opdrachten en oefeningen

Zo’n traject loopbaancoaching bestaat ook uit kijken waar meer aandacht aan gegeven mag worden. En daar koppel ik dan aanvullende passende opdrachten en oefeningen aan toe. Naast onze gesprekken bij mij in de praktijk werkte Sophie thuis haar opdrachten uit.

Maatschappelijk gezien de juiste stap

Veel mensen solliciteren vaak op een manier die maatschappelijk gezien een juiste stap lijkt. Een hogere functie in de branche waarin ze al werkzaam zijn of die in het verlengde ligt van hun opleiding. Of een job waar ze meer gaan verdienen. Maar als je een baan wilt die écht bij je past, is het verstandiger om te kijken naar een baan die goed pastbij jouw kwaliteiten en interesses. Waar je energie van krijgt en blij van wordt. Waarvoor je ‘s morgens met plezier en enthousiasme je bed uitkomt.

Nieuwe inzichten

Sophie kreeg steeds meer inzichten in hoe haar nieuwe carrière eruit zou moeten gaan zien en ze begon de eerste sollicitatiebrieven te versturen. Samen hadden we haar cv opgesteld, waarin we meer accent hebben gelegd op de kwaliteiten die belangrijk waren voor de baan waarnaar ze op zoek was. Ook haar LinkedIn-profiel hebben we daarop aangepast.

Ze vond haar nieuwe carrière

En dat heeft succes gehad! Sophie vond haar nieuwe carrière in de vorm van een baan als coördinator in een hospice. De hospice bevond zich ook nog eens in haar woonplaats, zodat ze elke dag heerlijk op de fiets naar haar werk kon. Haar ervaring in de verpleging en de zorg voor ernstig zieke patiënten, in combinatie met haar leidinggevende kwaliteiten, maakten dat ze geknipt was voor deze nieuwe baan. De palliatieve zorg en aandacht voor patiënten in hun laatste levensfase bleken haar heel goed te liggen.

Neem contact op

Twijfel jij ook over je huidige baan? Heb je het gevoel dat je er meer uit wilt halen? Wil je heel iets anders? Neem dan eens contact met me op. Samen gaan wij op zoek naar die droombaan van jou!

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten, zoals het optimaliseren van je CV en LinkedIn.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Gerelateerde blogs

Persoonlijke ontwikkeling is een werkwoord

Persoonlijke ontwikkeling is een werkwoord

Hoe houden anderen toch al die ballen in de lucht? Hoe zit het met jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld als je jezelf vergelijkt met anderen? Daalt dat dan naar of onder het nulpunt? Dat is helemaal niet nodig. Gooi al die beperkende belemmeringen uit het verleden overboord en werk aan je persoonlijke ontwikkeling.