Tijd om een nieuwe weg in te slaan

Corona. Het woord alleen al roept ongetwijfeld allerlei associaties bij je op. Angst voor het onbekende. Zorgen over je eigen gezondheid en die van familie en vrienden. Ongerustheid over je baan en je inkomen. Gedwongen thuis zitten en daardoor misschien de nodige spanningen tussen jou en je huisgenoten. Of misschien zelfs op de top van je kunnen presteren omdat je een vitaal beroep hebt. Een periode die gezorgd heeft voor veel verandering en daardoor ook soms nieuwe inzichten.

Werkloos

Misschien heb jij door de coronacrisis je baan verloren. Je staat nu voor de keuze: opnieuw solliciteren naar eenzelfde soort functie, of je oriënteren op iets heel nieuws. Vraag jezelf eens heel eerlijk af of je nog wel zo gelukkig was met je baan. Kreeg je er nog steeds energie van? Ging je elke dag met plezier naar je werk? Of voelde het al een poos als sleur en een noodzakelijk kwaad? Nu heb je de kans om de bakens te verzetten.

Bezinning

Datzelfde geldt natuurlijk ook wanneer je je baan niet hebt verloren, maar toch een periode werkeloos hebt thuis gezeten of vanuit huis werkt. Het waren weken van bezinning, waarin je alles eens goed op een rijtje hebt kunnen zetten en tot nieuwe inzichten bent gekomen. Misschien wordt het tijd om die jarenlange wens voor een andere loopbaanrichting of om voor jezelf te beginnen te verwezenlijken. Maar hoe pak je dat aan?

Uit elkaar

De crisis kan ook zijn weerslag hebben gehad op je relatie. Nu je wekenlang bij elkaar op de lip hebt gezeten, ben je je steeds meer aan je partner gaan ergeren. Is hij of zij nog steeds degene met wie je oud wilt worden? Of ben je erachter gekomen dat de liefde die je ooit voelde voorgoed verdwenen is en zou je het liefst vandaag nog je koffers pakken?

Loopbaancoaching

Misschien wordt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Wellicht wil je je eens gaan oriënteren op iets anders. Heb je nog geen idee wát je dan precies wilt en hoe je dat aan moet pakken? Geen nood, want juist daar kan ik je bij helpen. Samen gaan we oude passies opnieuw ontdekken, uitvinden waar je blij van wordt en energie van krijgt. Als gecertificeerde loopbaanadviseur kan ik je gesprekspartner zijn om op basis van jouw talenten, kwaliteiten, vaardigheden en wensen te ontdekken wat voor jou het meest geschikt en reëel is.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook als je privé een nieuwe toekomst tegemoet wilt gaan, kan ik je coachen in een stukje persoonlijke ontwikkeling. Samen bouwen we aan je zelfvertrouwen, ontdekken we welke belemmeringen je tegenhouden en krijgen we inzicht waarom je handelt zoals je dat doet en hoe je manieren vindt om je goed te voelen en met veranderingen om te gaan. Gun jezelf die nieuwe start!

Marianne Kremer, Coach

P.S. De stress en spanningen van de afgelopen weken kunnen voor jou ook de druppel zijn geweest om in een burn-out te belanden. Volgende maand lees je hoe ik je kan helpen daar weer uit te komen.

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.
Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Gerelateerde blogs

Loopbaancoaching: zo werkt het

Loopbaancoaching: zo werkt het

Soms kom je op een splitsing in je werkzame leven. Past je huidige baan eigenlijk nog wel bij je? Is dit werk écht wat je tot je pensioen wilt doen? Of ga je solliciteren op die functie met meer doorgroeimogelijkheden en een beter salaris? Of misschien wil je gewoon...

Lees meer