Waarom zou je naar een loopbaancoach gaan?

Met alle consternatie rondom het Coronavirus zijn we in een vreemde tijd aanbeland. Wellicht werk jij op dit moment thuis of heb je je werkzaamheden noodgedwongen moeten neerleggen. Het valt niet voor iedereen mee om zich tijdens zo’n van buitenaf opgelegde thuisquarantaine te vermaken. Daarom is het misschien een idee om jezelf eens goed te oriënteren op de periode die hierna komt. Daar heb je nu immers alle tijd voor.

Verandering

Want hoe gelukkig voel jij je met je huidige baan? Wil jij dit werk écht tot aan je pensioen blijven doen? Het kan ook zijn dat je nu al weet dat jij straks boventallig bent omdat je functie ophoudt te bestaan en het bedrijf waar je werkt wordt ‘uitgedund’. Misschien is ook je thuissituatie veranderd, zijn de kinderen inmiddels de deur uit, en wordt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Corona of niet, er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij jezelf ineens realiseert dat je in je huidige werk niet tot je recht komt en je best iets anders zou willen gaan doen.

Grote stap

Maar op de grote vraag die daarop volgt (wát wil je dan precies gaan doen?), weet jij misschien het antwoord helemaal niet. Bovendien is het toch een hele stap om zomaar een switch te maken en al het veilige en vertrouwde achter je te laten. Hoe pak je zoiets aan?

Loopbaancoach

Als loopbaancoach kan ik je daarbij helpen. We gaan eerst samen onderzoeken waar vroeger je hart naar uitging. Misschien heb je daar nooit iets mee gedaan omdat de leraar op school je altijd inprentte dat jij dat toch niet kon, of hebben je ouders je er altijd voor gewaarschuwd dat daar geen droog brood in te verdienen viel. Waar had jij vroeger nu echt plezier in? Waar was je goed in? Wie bén jij? Wat heb je gedaan aan cursussen en opleidingen? En bij dat laatste is het soms niet eens van belang welke opleiding je hebt gedaan, maar op welk niveau. Zelf heb ik bijvoorbeeld de Hogere Agrarische School gedaan, terwijl ik nu werk in een maatschappelijk beroep. Maar doordat dit een hbo-opleiding was, heb ik wél dat denkniveau. Dat zorgt voor een bepaalde bagage.

Doel

Als we weten wat je competenties, talenten en kwaliteiten zijn en alles in kaart gebracht hebben, kunnen we daaruit het doel filteren waar je naartoe wilt. Zorg dat je meer informatie krijgt en ga daarmee aan de slag. Bezoek bijvoorbeeld, als dat weer kan, open dagen op scholen, ga netwerkgesprekken aan of loop eens een dagje mee met iemand uit dat werkveld, zodat je een nóg beter beeld krijgt van wat je voor ogen hebt.

Mogelijkheden

Vaak zul je verrast zijn wat er in zo’n geval tot de mogelijkheden behoort. Soms biedt je huidige werkgever een bepaald opleidingsbudget om zijn werknemers te laten door ontwikkelen. Soms betaalt de belasting zelfs een stukje mee. Samen kijken we wat tot de mogelijkheden behoort. Ik kan het hele traject met je meelopen of je alleen ondersteunen bij de zaken waarbij je hulp nodig hebt. Het is maar net wat jouw vraag is en wat jouw mogelijkheden zijn.

Meteen beginnen

Ik coach je er graag bij, want ik vind het belangrijk dat jij (weer) met plezier aan het werk kunt! We kunnen zelfs nú, via telefoon of Skype, al kennismaken. En misschien gaan we dan al een stukje samen op pad in het traject. Waarom zou je nog langer wachten? Ik ben immers telefonisch, digitaal en online bereikbaar voor een informatief of kennismakingsgesprek, maar ook voor een uitgebreid coach- of loopbaangesprek. Bel of mail gerust: 06-50668630 of contact@mariannekremer.nl.

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.
Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Gerelateerde blogs

Loopbaancoaching: zo werkt het

Loopbaancoaching: zo werkt het

Soms kom je op een splitsing in je werkzame leven. Past je huidige baan eigenlijk nog wel bij je? Is dit werk écht wat je tot je pensioen wilt doen? Of ga je solliciteren op die functie met meer doorgroeimogelijkheden en een beter salaris? Of misschien wil je gewoon...

Lees meer