Een coachtraject voor je werknemer betaalt zich terug

Ziekteverzuim kan voor jou als werkgever een flinke kostenpost zijn. Toch zorgen personeelstekorten en hogere werkdruk steeds vaker voor psychische klachten, overspannenheid, bore-out en burn-out. Alhoewel dit niet volledig te voorkomen is, kan tijdig ingrijpen langdurig ziekteverzuim voorkomen. Hoe? Door een coachtraject voor je werknemer. Daar wordt niet alleen je medewerker beter van, maar jij als werkgever ook.

Verschillende vragen

In mijn werk als persoonlijk en loopbaancoach begeleid ik mensen met heel verschillende vragen:

 • Hoe kan ik beter functioneren in mijn (nieuwe) functie?
 • Hoe maak ik een volgende stap in mijn ontwikkeling? Hoe matchen mijn talent en functie?
 • Hoe leer ik omgaan met werkdruk en stress en voorkom ik een burn-out?
 • Hoe krijg ik mijn enthousiasme en energie terug en hoe voorkom ik een bore-out?
 • Hoe kom ik beter tot mijn recht in mijn werk?
 • Hoe leer ik omgaan met de veranderingen op mijn werk?
 • Hoe ga ik om met mijn gevoeligheid voor prikkels?
 • Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen in mijn nieuwe functie?
 • Hoe neem ik meer regie over mijn werk?
 • Hoe ga ik om met die ene collega die in mijn allergie zit?
 • Hoe zet ik mezelf steviger, assertiever neer?
 • Hoe ga ik beter om met waar ik wel en geen invloed op heb?

Vraag een coachtraject voor je werknemer aan

Vaak klopt een cliënt zelf bij mij aan, maar jij als werkgever kunt bij mij ook een coachtraject voor je werknemer aanvragen. Zo’n coachtraject verdient zich namelijk altijd terug. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het een positief effect heeft op zowel werknemer als werkgever. Medewerkers benutten na coaching hun potentieel beter en ervaren meer werkgeluk. Ze zijn succesvoller in hun werk, weten beter wat hun talenten zijn en hoe hun persoonlijkheid in elkaar zit. Naast deze voordelen kan het jou als werkgever ook geld besparen door een lager ziekteverzuim en een lagere werkdruk bij de andere collega’s die anders het werk moeten overnemen.

Budget

In sommige gevallen zijn er budgetten die het coachingstraject voor je werknemer vergoeden. Bijvoorbeeld vanuit een Individueel KeuzeBudget of een scholingsbudget. Voor rijksmedewerkers zijn er ook mogelijkheden voor vergoeding voor een loopbaanscan vanuit het A&O-fonds. Informeer hiernaar.

Kennismakingsgesprek

Wanneer je bij mij een coachtraject voor je werknemer afneemt, heb ik eerst een kennismakingsgesprek met je medewerker om te inventariseren of er een klik is en of de coachvraag bij mijn praktijk past. Daarna vindt er – afhankelijk van de coachvraag – een gesprek plaats met de werknemer, de werkgever, leidinggevende of HR samen. Aan de hand daarvan wordt de duur van het coachtraject bepaald.

Duurzaam inzetbaar

Wil jij je medewerkers duurzaam inzetbaar houden en heb je het beste voor met je personeel? Informeer dan eens naar zo’n coachtraject voor je werknemer wanneer je merkt dat zaken niet zo lekker lopen.

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten, zoals het optimaliseren van je CV en LinkedIn.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Gerelateerde blogs