Het coachtraject voor werknemers was dé oplossing!

Wim staat aan het hoofd van een middengroot bedrijf. De markt vroeg vorig jaar om een aantal interne wijzigingen. Gelukkig kon al het personeel behouden worden, maar bepaalde functies waren daardoor wel veranderd. En alhoewel het personeel daar erg flexibel mee omging, bespeurde Wim bij Peter – een zeer gewaardeerde kracht en al jaren werkzaam bij het bedrijf – een andere werkhouding. Het leek wel of al zijn enthousiasme en energie verdwenen waren. Een coachtraject voor werknemers bracht daar verandering in.

Niet lekker in zijn vel

Wim: ‘We kennen elkaar al heel lang – we woonden vroeger in hetzelfde dorp en zaten bij elkaar in de klas – dus ik ken Peter vrij goed. Hij zat duidelijk niet lekker in zijn vel en op een gegeven moment heb ik hem naar de reden daarvan gevraagd. Ik had in eerste instantie geen idee dat de oorzaak bij de veranderingen op de werkvloer lag. Het had natuurlijk ook iets in de privésfeer kunnen zijn.’

Onderaan de ladder

‘Maar het lag duidelijk aan de veranderingen op het werk. Peter had het gevoel dat hem veel verantwoordelijkheden af waren genomen en dat hij ineens weer ‘onderaan de ladder’ stond. Ik wist zo een-twee-drie geen oplossing, maar beloofde hem erover na te denken’, weet Wim nog precies.

Coachtraject voor werknemers

Wim stak zijn licht op bij een collega-ondernemer. ‘Hij raadde me een coachtraject voor werknemers aan. Zelf had hij goede ervaringen met Marianne Kremer en daarom heb ik contact met haar opgenomen. Tijdens ons korte gesprekje aan de telefoon had ik meteen het gevoel dat Peter een goede klik met Marianne zou hebben. Ze kwam heel professioneel, nuchter en praktisch over. Peter stond er ook open voor, dus er werd meteen een afspraak gemaakt.’

Geheimhoudingsplicht

‘Marianne is Noloc-gecertificeerd en heeft in het coachtraject voor werknemers een volledige geheimhoudingsplicht. Ik denk dat dat voor Peter ook wel fijn was. Hij kon bij haar vrijuit praten. Later, tijdens een driegesprek met Marianne erbij, kon hij goed onder woorden brengen waar de schoen wrong.’

Nieuwe kansen

‘Uiteindelijk hebben we een heel mooie oplossing gevonden. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe bedrijfstak waar Peter een grote voortrekkersrol in gaat krijgen en daar volgt hij inmiddels een opleiding voor. Ik weet zeker dat het coachtraject voor werknemers ervoor heeft gezorgd dat hij het plezier in zijn werk weer heeft teruggevonden. Ik denk dat als ik niet op dat idee was gebracht, hij misschien in een bore-out was beland. Ik vond het vreselijk om hem zo te zien struggelen en ben echt blij dat het weer beter met hem gaat.’

Het mes snijdt aan twee kanten

‘Het coachtraject voor werknemers heb ik als werkgever betaald. Soms kan dat worden vergoed, zoals onder meer bij overheidsinstanties, maar zelf heb ik er budget voor kunnen vrijmaken. Peter was helemaal verbaasd dat ik dat als werkgever voor hem betaalde. Maar het mes snijdt aan twee kanten: niet alleen voor Peter is het fijn, maar ook ik heb weer een medewerker die zich met enthousiasme en vol energie inzet voor mijn bedrijf. Een medewerker waarbij een mogelijk langdurig ziektetraject is afgewend. Dat was het investeren in coaching door Marianne me meer dan waard. Het betaalt zichzelf terug.’

Interesse? Neem contact op!

Wil jij als werkgever meer informatie over een coachtraject voor werknemers? Neem dan vooral contact met me op..’

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten, zoals het optimaliseren van je CV en LinkedIn.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Gerelateerde blogs