‘Ik werd tegelijkertijd bij twee bedrijven aangenomen!’

Het bedrijf waar Martijn al jaren met veel plezier op de administratie werkte, was vorig jaar door de coronacrisis in grote problemen geraakt en uiteindelijk had het de deuren moeten sluiten. Sindsdien was Martijn op zoek naar een andere baan. En dat bleek niet mee te vallen. Hij was inmiddels de tel kwijt geraakt van het aantal sollicitatiebrieven dat hij had verstuurd en de paar sollicitatiegesprekken die daaruit voortkwamen, waren nu ook niet echt een succes te noemen. Als hij daaraan terugdacht, brak het zweet hem uit. Daarom had hij Marianne Kremer gevraagd hem te coachen bij de sollicitatieprocedure.

Begeleiding bij sollicitatieprocedure

Martijn: ‘Dat advies had ik gekregen van een oud-collega. Ik wist helemaal niet dat zoiets bestond, maar hij had er enorm veel baat bij gehad. Hij had na door haar gecoacht te zijn vlot een nieuwe baan gevonden. Eerlijk gezegd was ik eerst wat sceptisch – solliciteren moet je toch gewoon zelf doen? – maar ik heb wel contact opgenomen met Marianne, want mijn methode werkte in ieder geval niet.’

Tips en tools

‘Ik vond de begeleiding van Marianne erg fijn. Dankzij haar heb ik goede tips en tools gekregen, waardoor ik uiteindelijk ook veel meer zelfvertrouwen kreeg. Voordat ik bij Marianne kwam, was ik door alle afwijzingen best wel cynisch. Bij elke sollicitatie ging ik er bij voorbaat al vanuit dat ik het toch wel weer niet zou worden. Maar die mindset veranderde tijdens haar begeleiding. Ik begon zelfs lol in het solliciteren te krijgen’, lacht Martijn.

Zelfverzekerder

‘Stap voor stap liepen we elk element van de sollicitatieprocedure door: van het analyseren van de vacature, het bellen van de contactpersoon en het opstellen van een goede brief en cv tot de voorbereiding op een sollicitatiegesprek en het actualiseren van mijn LinkedIn-profiel’, somt Martijn op. ‘Vooral aan die voorbereiding op het sollicitatiegesprek heb ik enorm veel gehad. Waar ik voorheen altijd enorm gespannen was en daardoor helemaal dichtsloeg, kon ik dankzij Mariannes training eindelijk een normaal sollicitatiegesprek voeren en het beste van mezelf laten zien. Op de een of andere manier voelde ik me veel zelfverzekerder.’

Droombaan

Martijn: ‘Vanaf het moment dat Marianne me begeleidde, zijn er in totaal nog vijf sollicitatiebrieven de deur uitgegaan. Bij vier van de vijf werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ik wist niet wat me overkwam, want dat was de maanden daarvoor wel anders! Toen kreeg ik voornamelijk afwijzingen en mocht ik van de tien sollicitaties gemiddeld maar één keer op gesprek komen. Twee van die gesprekken eindigden zeer positief: de keuze viel namelijk op mij. Dit keer had ík het voor het kiezen. Ik ben voor de baan gegaan waar ik het beste gevoel bij had en daar voel ik me inmiddels helemaal op mijn plek. Ik weet niet of me dat zonder Mariannes begeleiding ook was gelukt.’

Marianne Kremer

Marianne Kremer

Als loopbaancoach ontdek ik samen met jou je talenten, kwaliteiten en passies.

Ik begeleid je in het vinden van de juiste richting en help je om meer zicht te krijgen welk soort werk en welke werkomgeving het beste bij je past. Of hoe je in je huidige baan meer uitdaging kunt vinden. Ook kan ik je ondersteunen bij netwerk- en sollicitatieactiviteiten, zoals het optimaliseren van je CV en LinkedIn.

Daarnaast begeleid ik als persoonlijk coach mensen bij stress en burn-outklachten en bij rouw en verlies van een dierbare of werk.

Wil jij een bewuste en duurzame keuze maken ten aanzien van loopbaan en persoonlijk leven? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Gerelateerde blogs

Ik ben zó blij dat ik me heb laten omscholen!

Ik ben zó blij dat ik me heb laten omscholen!

Hetty had in haar werkzame leven een mooie groei doorgemaakt van productiemedewerkster naar leidinggevende. Ze was inmiddels de 40 gepasseerd en had steeds vaker het gevoel dat ze iets miste. Er moest toch meer zijn dan dit. Zou ze zich laten omscholen? Had dat...

Solliciteren: hier moet je aan denken!

Solliciteren: hier moet je aan denken!

Solliciteren is niet altijd gemakkelijk. In het vorige blog kun je lezen hoe een sollicitatie soms kan leiden tot een baan, maar niet automatisch tot werkgeluk. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw sollicitatie wél tot succes leidt? Er is een aantal zaken waaraan je kunt...

Ik had eindelijk mijn droombaan

Ik had eindelijk mijn droombaan

Al sinds jongs af aan was het Margots (39) droom om lerares te worden. ‘Het leek me prachtig om kinderen te kunnen helpen. Om ze wat over de wereld te kunnen bijbrengen. Toch werd ik pas later in mijn carrière lerares. Ook omdat ik na mijn studie Biologie in eerste...