Die nieuwe functie past jou als een tweede jas. Je voelt je helemaal in je element. Er is echter één ding dat jou ’s nachts wakker houdt. Elke keer als je weer een presentatie moet houden of een vergadering moet voorzitten, en dat is toch al gauw een paar keer per maand, schiet jij in de stress. Je voelt je misselijk van de zenuwen, staat met het zweet in je handen en je hart slaat op hol. Het kost je vreselijk veel energie en op die momenten overweeg je zelfs weleens om je oude functie weer terug te vragen.

KEUZES
Het kan een behoorlijk dilemma zijn wanneer je geniet van je huidige baan, maar toch regelmatig tegen bepaalde situaties aanloopt die je erg moeilijk vindt of die je tegenstaan. Dat kan uiteindelijk het plezier in je werk behoorlijk in de weg zitten. Je kunt kiezen om het uit de weg te gaan, wat vaak niet mogelijk is, of een andere baan te zoeken. Een andere mogelijkheid is om uit te zoeken hoe je beter en gemakkelijker met dergelijke situaties kunt omgaan. En dáár kan ik je bij helpen.

MAATWERK
In een uitgebreid intakegesprek gaan we eerst samen onderzoeken tegen welk onderdeel van je werk je zo opziet. Wat is het precies wat jou steeds zo uit je evenwicht brengt. We leggen je pijnpunten bloot en gaan daarmee aan de slag. Het is dus altijd maatwerk en helemaal op jouw situatie gericht.

OEFENINGEN
Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij het lastig vindt om op de voorgrond te staan. Bij zo’n presentatie of wanneer jij die vergadering voorzit, zijn natuurlijk alle ogen op jou gericht. Dan gaan we kijken wat dat veroorzaakt. Hoe komt het dat jij vindt dat je niet op de voorgrond mag staan? Het is belangrijk dat jij een ander zelfbeeld krijgt en, door middel van bepaalde oefeningen, er toe komt om die bescheidenheid van je af te gooien.

GOEDE VOORBEREIDING
Het kan al helpen wanneer je een dergelijke stresssituatie goed voorbereid. En daarbij zoeken we naar oplossingen die bij jou passen. Zo’n goede voorbereiding zorgt ervoor dat je veel steviger in je schoenen staat.

FOUTEN MAKEN MAG
Het kan ook zijn dat je stress veroorzaakt wordt omdat je bang bent om een foutje te maken of niet elke vraag die aan jou gesteld wordt, kunt beantwoorden. Maar waarom zou je die lat voor jezelf zo hoog leggen? Het is helemaal niet erg om een antwoord niet te weten. Dat kun je gewoon even parkeren en er later op terugkomen, of misschien is er een collega in de buurt die het antwoord weet. Het aangeven dat je iets niet weet, maakt je meer mens. Het zorgt ervoor dat er geen afstand ontstaat, je wordt niet op een voetstuk geplaatst en daardoor wordt het gemakkelijker geaccepteerd. Fouten maken mág!

LICHAAMSTAAL
Verder kijk ik naar je houding, want met je non-verbale communicatie vertel je ook een verhaal. Sta je erbij met gebogen schouders en een naar binnen gerichte blik of straal je zelfverzekerdheid uit. Alleen al door je lichaamshouding te veranderen, kun je je beter gaan voelen. Samen gaan we jouw angsten en problemen te lijf, zodat je straks geen last meer hebt van de situaties waar je nu zo tegenop ziet!