Je gaat naar een feestje van iemand die je kent, maar als je eenmaal binnen bent, ken je verder niemand. Naast wie ga je dan zitten? Intuïtief neem je plaats naast iemand die kleding draagt met kleuren die jou aanspreken. Zo werkt het op verschillende gebieden: je gaat af op je eerste indruk en die is zó belangrijk!

In harmonie

Dit is maar één van de vele voorbeelden waarbij een kleur- en stijladvies kan helpen om je persoonlijkheid en uitstraling in harmonie te brengen. Als kleur- en stijladviseuse weet ik als geen ander dat je kleding het visitekaartje van je persoonlijkheid is. En als je bewust de juiste kleding draagt, in de juiste kleuren, straal je zelfvertrouwen uit.

Persoonlijkheid

Bij een kleuranalyse gebruik ik doeken in verschillende kleuren. Zo kom je te weten welke tinten van een kleur het beste passen. De basiselementen om te kijken wat voor kleurtype je bent, zijn je kleur ogen, je huid, en je haarkleur. Zo wordt bepaald of je bijvoorbeeld een zomer-, herfst-, winter- of lentetype bent. Ik neem ook je persoonlijkheid mee in mijn adviezen welke kleuren het allerbeste passen.

Accentueren en camoufleren

Als je uiterlijk niet matcht met je innerlijk, maak je het jezelf onnodig moeilijk. Je moet je wel lekker voelen in wat je aantrekt. Draag je kleding in verkeerde kleuren, dan kunnen huidoneffenheden meer opvallen en kun je er bijvoorbeeld vermoeid uitzien. En dat wil je natuurlijk niet.

Passend bij de situatie

Door kleding te dragen die bij jezelf past én bij de situatie, kom je krachtiger naar voren en zal er harmonie zijn tussen jouw persoonlijkheid en je uitstraling. Stel je maar eens voor: als jouw huisarts tegenover je zit in een overall, wekt dat geen vertrouwen, maar wanneer je hem in zijn vrije tijd in die outfit op zijn trekker ziet rijden, is dat voor jouw geen reden om aan zijn professionaliteit te twijfelen. Daarom is het goed het onderscheid te kunnen maken in je uitstraling in je werk, privé of als sollicitant. Het is trouwens echt niet mijn bedoeling om jou een complete metamorfose te laten ondergaan. Het uitgangspunt is jouw eigen stijl, en daarop borduren we voort.

Praktisch toepasbaar

Ik vind het heel belangrijk dat mijn adviezen praktisch toepasbaar zijn. Daarom krijg je na het advies een persoonlijke kleurenwaaier, een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken als je gaat winkelen. Ik zie vaak dat mensen die een kleur- en stijladvies hebben gekregen meteen aan de slag gaan om hun kledingkast op te ruimen en aan te passen.

Ook loopbaancoach

Naast imagocoach ben ik ook loopbaancoach. Ik kan je helpen wanneer je niet meer goed op je plek zit en toe bent aan een nieuwe uitdaging. Je krijgt meer inzicht in allerlei aspecten die belangrijk zijn, zoals je kwaliteiten en valkuilen, en je manier van communiceren. Bij de coaching kan een kleur- en stijladvies onderdeel zijn van de begeleiding.