Een casus: ‘zodra het zondagavond is, heb ik weer die bekende knoop in mijn maag. Ik zie ertegenop om op maandag weer naar m’n werk te gaan. Ook omdat ik weet dat het weer bijna elke dag overwerken wordt omdat ik niet alles op tijd af krijg. Daarbij ben ik ook voortdurend moe en als ik ‘s avonds thuiskom, heb ik soms geen flauw idee wat ik ga eten en dan eet ik vaak maar een paar crackers of zo. Ik kijk erg uit naar de zomervakantie, maar die is nog ver weg…’

Een beginnende burn-out

Marianne: ‘dit kunnen signalen zijn van een (beginnende) burn-out. Het is dan zaak om je op tijd te laten begeleiden, anders gaat het van kwaad tot erger. Er is in zo’n geval vaak een disbalans tussen inspanning en ontspanning. Daar gaan we eerst naar kijken. Het is belangrijk om hier een balans in te zoeken. Vaak kunnen eenvoudige oplossingen al enorm helpen.

Tijd voor verandering 

Met behulp van je kernkwaliteiten gaan we kijken wat de oorzaken van de beginnende burn-out kunnen zijn. Daarbij kijk ik niet alleen naar je huidige situatie, maar ook naar het verleden. Vervolgens gaan we met die oorzaken aan de slag en dan verdwijnen de ongewenste gevolgen ook. Ook staan we uitgebreid stil bij je werk. Word je daar blij van? Wat zijn je valkuilen, wat levert jou stress op en wat geeft energie? Hard werken is niet erg, maar je moet jezelf niet uit het oog verliezen! Ik geef concrete en praktische tips om anders met je situatie om te gaan. Het kan ook zijn dat jouw werk jou niet meer uitdaagt. Dan hebben we het over een mogelijke ‘bore-out’. We gaan in dat geval op zoek naar jouw passie; waar je energie van krijgt.’