Als je het heden vergelijkt met pakweg 20 à 30 jaar geleden is er enorm veel veranderd. Dat geldt niet alleen voor alles wat er in de wereld om je heen heeft plaatsgevonden, maar ook op kleinere schaal in je eigen leven. In al die jaren is jouw privésituatie hoogstwaarschijnlijk behoorlijk veranderd. En, al heb je het zelf misschien niet zo door, jij bent daar zelf ook in mee gegroeid. Je hebt andere behoeftes, voorkeuren en idealen. Een gevolg daarvan kán zijn, dat het werk dat je ooit met zoveel plezier deed, nu niet meer goed bij je past.

Compleet uitgeblust

Misschien heb je je dat nog niet eens gerealiseerd. Er is wel dat vage gevoel van onbehagen, maar je hebt nog nooit over de oorzaak nagedacht. En ach, het feit dat je tegenwoordig na een dag werken compleet uitgeblust bent en totaal geen energie meer over hebt voor andere dingen, zal waarschijnlijk gewoon aan je leeftijd liggen. Je wordt immers ook een dagje ouder nietwaar?

Nader onderzoek

Waarom zou je dat niet eens aan een nader onderzoek onderwerpen. Want hoe komt het dat je werk niet meer goed voelt? Hoe komt het dat jouw baan je alleen nog maar energie kost in plaats van dat het je energie oplevert? Zou het niet veel fijner zijn wanneer je weer met plezier naar je werk gaat en aan het eind van zo’n werkdag ook nog energie over hebt om andere dingen te doen? En heus, dat kan. Zelfs wanneer je geen 20 meer bent.

De keus is aan jou

Als loopbaancoach kan ik je helpen uitzoeken waarom je niet meer met een goed gevoel naar je werk gaat. Misschien past de functie die je hebt niet meer bij je en is er binnen het bedrijf waar je werkt de mogelijkheid om ander werk te doen. Misschien is het zelfs tijd om het roer helemaal om te gooien en een carrièreswitch te maken of wellicht voor jezelf te beginnen. Die uiteindelijke keus is aan jou, maar eerst kunnen we samen het pad bewandelen om erachter te komen waar jij weer blij van wordt.

Coachingstraject

Welke route we lopen en welke afslag we nemen, is ook voor mij een avontuur. Iedereen is immers uniek, dus ook elk coachingstraject is uniek. Aan de hand van een stappenplan, dat we stap voor stap gaan uitvoeren, krijg jij inzichten, handvatten en adviezen over de inzet van je talenten, vaardigheden en kwaliteiten. Maar ook over je valkuilen en de manier waarop je communiceert. Wat is voor jou een zinvolle bezigheid? Wat heeft voor jou toegevoegde waarde en welke invloed heb jij daar op?

De regie in eigen hand

Wat de uitkomst ook is, jij bent degene die de regie over jouw leven weer in handen neemt. Voor jouw eigen levensgeluk is het immers van groot belang dat jij in de jaren die voor je liggen weer plezier in je werk hebt. Dat je een baan hebt waar je je happy in voelt. Dat je blij wordt van wat je doet. Dat je werk hebt waar je weer voldoening van krijgt. Dat zou iedereen zichzelf moeten gunnen.